Tag "пасионисти"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Во Крстот, Божјата милост го опфаќа секој аспект на човештвото

Во писмо до поглаварот на отците Пасионисти, папата Фрањо изразува надеж дека Меѓународниот теолошки конгрес „ќе придонесе за обновено на разбирањето на современите предизвици во светлината на Мудроста на крстот“.

Ватикан Вести

Црквата да излезе од себе и да оди на духовните и материјалните периферии

Бидете близу до луѓето преку народните мисии, духовното водство и светата Тајна Исповед.