Tag "парох"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов во Битола го воведе во служба новиот парох

За време на светата Литургија на 18 септември 2022 година во парохиската „Пресвето Срце Исусово“ во Битола, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов го воведе во

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го воведе во служба новиот парох во Битола

Во недела 17 септември 2017 година, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија

Вера Сведоштва

Свети Иван Вијанеј – заштитник на свештениците

Денес се спомнуваме на свeти Иван Марија Вијанеј, големиот парох од Арс.