Tag "парохија"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Објaвено Упатство од Конгрегацијата за клер за парохиите

„Пасторално преобраќање на парохиските заедници во служба на евангелизациското послание на Црквата“ е насловот на Упатството кое го објави Конгрегацијата за клер, а во кое се разработени разни нацрт реформи

Ватикан

Кардинал Комастри за одговорот на Ватикан на апелот на Папата за згрижување на бегалци

По повод повикот на папата Фрањо за прифаќање на едно бегалско семејство од страна на парохиите и верските заедници за Радио Ватикан свое интервју даде Генералниот папски викар за градот