Tag "Папски совет"

Врати се на почетна
Ватикан

Состанок на „Кор Унум“ за сириската и ирачката криза

Да се разгледа што до сега направиле католичките каритативни тела, да се одредат предностите за иднината и да се промовира соработката – тоа е целта на состанокот

Свет

Туран: Дијалогот со исламот најпотребен од било кога

Дијалогот со исламот е најпотребен од било кога, бидејќи „поголем дел на муслимани не се препознаваат“ во варварските дела на екстремистите, а „дијалогот, дури и во контекст на прогонот