Tag "Папски латерански универзитет"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Еколошката криза бара одговорност, конкретност и стручност

Папата Фрањо отвори нов циклус студии на Папскиот Латерански универзитет во Рим, посветен на еколошките прашања, во соработка со Цариградската патријаршија и УНЕСКО. Во својот говор Светиот Отец истакна дека

Ватикан Вести

Папата основа студии за Науки за мирот

На Папскиот латерански универзитет Папата основа студии за Науки на мирот со цел – како што е истакнато во писмото на големиот канцелар – соодветна подготовка на сегашните и идните