Tag "Папски академии"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата испрати писмо до членовите на Папските академии

Папата Фрањо испрати порака до членовите на 26. јавна седница на Папските академии и ги охрабри архитектите да проектираат сакрални простори вдахновени од црковната литургија

Ватикан Вести

Порака на Папата до ватиканските академици

На 5 декември 2017 година, папата Фрањо упати порака до членовите на Папските академии кои се собраа на својата 22. свечена јавна седница на тема „In Interiore homine“.