Tag "Папскиот совет за меѓурелигиски дијалог"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата прими меѓурелигиска група од Ирак

На 29 март 2017 година пред Генералната аудиенција папата Фрањо ги прими претставниците на делегацијата на Ирачкиот надзорен одбор и Папскиот совет за меѓурелигиски дијалог. „Вашата посета претставува вистинско братско

Ватикан Вести

Папата ги прими членовите на Организацијата за исламска култура

На 23 ноември 2016 година во Ватикан, папата Фрањо ги прими учесниците на меѓурелигиската средба во организација на Папскиот совет за меѓурелигиски дијалог и Организацијата за исламска култура и односи

Ватикан

Епископот Аусо: Папата секогаш промовира мирољубив соживот

Папата Фрањо секој ден зборува за меѓурелигиски дијалог јавно и приватно – истакна епископот Мигел Анхел Аусо Гисо секретар на Папскиот совет за меѓурелигиски дијалог.