Tag "Папа Иван XXIII"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

55 години од енцикликата „Pacem in terris – Мир на земјата“

На 11 април се навршија 55 години од објавувањето на енцикликата на папата Иван XXIII за мирот “Pacem in terris – Мир на земјата”. Ова е осма енциклика на “Добриот

Вести Свет

Телото на свети Иван XXIII ќе престојува во Бергамо

Следната година телото на папата Иван XXIII на неколку дена ќе се врати во Бергамо,

Размислување Свет

Десет правила на папата Иван XXIII за секој ден

Дадени ми се дванаесет часа за да правам добро…