Tag "отец Ломбарди"

Врати се на почетна
Ватикан

Три години од изборот на папата Фрањо

Во недела се навршуваат три години од изборот на Хорхе Марија Бергољо на Петровиот престол. И токму таа трета година од понтификатот беше многу интензивна

Ватикан

Седум илјади деца од „Фабриката за мир“ ќе се сретнат со папата Фрањо

Седум илјади деца во понеделник, на 11 ма, ќе дојдат во Ватикан за да се сретнат со папата Фрањо и да разговараат за мирот, љубовта, прифаќањето  и интеграцијата.