Tag "нетолеранција"

Врати се на почетна
Свет

Пораст на нетолеранција и дискриминација кон христијаните

Забележан е пораст на нетолеранција и дискриминација против христијаните во Европа, посебно во Франција, Англија, Холандија и скандинавските земји затоа што

Ватикан

Паролин: Меѓурелигиски дијалог против нетолеранцијата

Државниот секретар на Ватикан, кардиналот Паролин ја започна својата посета на Азија, кој на 15 август ќе го посети Источен Тимор, за да учествува во својство на претставник на Светиот