Tag "Неапол"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Братството е едно од најголемите сведоштва што свештениците можат да го дадат на светот

Папата Фрањо се сретна со семинаристите и членовите на заедницата на семинаријата во Неапол „Алесио Аскалеси“ и ги потсети дека Црквата е „отворено градилиште“ каде верниците одат заедно во синодалност,

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Време е човештвото да го смени правецот

Во интервју објавено во неделата во „Il Mattino“ по повод 130. годишнината од тој неаполски весник, папата Фрањо зборува за широк спектар на теми, од војните до тешкотиите на италијанскиот

Вести Свет

Папата: Човекот без работа го губи своето достоинство

Папата упати порака до учесниците на конференцијата во Неапол, на тема „Црквата и работата