Tag "Меѓународната мешовита комисија за теолошки дијалог помеѓу Католичката црква и православните Цркви"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Екуменизмот на заедничкото одење се постигнува со одење, а не само со идеи

Папата Фрањо се сретна со членовите на Меѓународната мешовита комисија за теолошки дијалог меѓу Католичката црква и Источните православни цркви.

Свет

Историски консензус на католичките и православните теолози

После седумдневно пленарно заседавање во италијанскиот град Чиети, Меѓународната мешовита комисија за теолошки дијалог помеѓу Католичката црква и Православните цркви

Свет

Католичките и православните теолози ќе се сретнат во Чиети

Во италијанскиот град Чиети од 15 до 22 септември 2016 година ќе се одржи 14. Пленеарно собрание на Меѓународната мешовита комисија за теолошки дијалог помеѓу Католичката црква и православните Цркви.