Tag "Меѓународен евхаристиски конгрес"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Да продолжиме да се подготвуваме за Меѓународниот евхаристиски конгрес

После молитвата Ангел Господов на 20 септември 2020 година папата Фрањо ги поттикна верниците духовно да се соединат, да продолжат да се подготвуваат за меѓународниот евхаристиски конгрес во Унгарија –

Ватикан Вести

52. Меѓународен евхаристиски конгрес одложен за септември 2021 година

Папата Фрањо одлучи 52. Меѓународен евхаристиски конгрес кој требаше да се одржи во Будимпешта во септември оваа година, да го одложи за септември идната година.