Tag "Луиџи Орионе"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Монахињи кои своето слепило го принесуваат за спасение на духовно „слепите“

Монашката заедница ја сочинуваат слепи монахињи кои се во постојано обожавање пред Пресветата Тајна Евхаристија и се молат за спасение на светот.

Ватикан

Папата: Внимавајте верата да не стане идеологија

Папата Фрањо на 27 мај 2016 година во аудиенција ги прими учесниците на Генералниот капитол на Малите дела на Божјата провидност, конгрегација која што ја основал дон Луиџи Орионе.