Tag "комисија"

Врати се на почетна
Ватикан

Брифинг за последниот ден од Епископската Синода

Во саботата на 24 октомври, во Прес центарот на Светиот Престол се одржа брифинг за последниот ден од работата на Синодата посветена на семејството.

Ватикан

Синодската комисија дискутира за завршниот документ

„Комисијата од десет кардинали, именувана од Папата, интензивно работи на завршниот документ“. Ова го потврди отец Федерико Ломбарди на вообичаениот брифинг за работата на Синодата.

Ватикан

Кардиналот Кох во посета Српската православна црква

Претседателот на Папскиот совет за промоција единството на христијаните, кардиналот Курт Кох е во официјална посета на Србија (25-29 мај). Од екуменска гледна точка,