Tag "квасец"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Светиот Дух е христијанскиот квасец за спасение

Исус сака да бидеме христијани и покрај тешкотиите, страдањата, проблемите и падовите, секогаш да се оди напред со надеж дека ќе се најде ветеното наследство

Ватикан Вести

Папата: Потребна е храброст, а не „пасторал на чување“

За да расте Царството Божјо, треба да имаме храброст да го фрлиме синаповото зрно и

Ватикан Вера Вести Проповеди

Папата Фрањо повика на борба против лицемерието

Во наследувањето на Христос од суштинско значење е да се бориш против лицемерието и лажењето и да избегнуваш самозатвoрање