Tag "кардинал Филони"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата го именува кардинал Тагле за префект на Конгрегацијата за евангелизација на народите

Кардинал Фернадо Филони е именуван за голем мајстор на Витешкиот ред на Светиот Гроб. Надбискупот од Манила, кардинал Тагле е именуван на неговото место, префект на Конгрегацијата за евангелизација на

Ватикан Вести

Кардинал Филони: Сите се повикани да го проповедаат евангелието

Префектот на Конгрегацијата за евангелизација на народите, истакна дека мисионерската димензија не е нешто што треба да им се остави на другите, наместо тоа, секој од нас треба да разбере

Вести Свет

Кардинал Фелони: Црквата во Шри Ланка е посетена повеќе од пред нападите

За време на посетата на Шри Ланка, кардинал Филони ја посети христијанската заедница која се оправува од атентатот извршен на Велигден и ја пренесе близината и солидарноста на папата Фрањо