Tag "кардинал Содано"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо му оддаде последна почит на кардиналот Анџело Содано

Со погребната служба во базиликата Свети Петар претседаваше деканот на Кардиналскиот колегиум, кардинал Џовани Батиста Ре.

Ватикан Вести

Почина поранешниот државен секретар на Светиот Престол, кардинал Анџело Содано

Кардиналот Содано беше државен секретар на Светиот Престол од 1991 до 2006 година.

Ватикан Вести

Света Миса задушница за кардинал Туран

Кардинал Анџело Содaно на 12 април 2018 година во базиликата Свети Петар во Ватикан ја предводеше светата Миса за упокоение на кардинал Жан Луис Туран