Tag "кардинал Сако"

Врати се на почетна
Вести Свет

Кардинал Сако остро го критикува непотизмот во Ирак

Ирачкиот патријарх го критикува лицемерието на христијанските политичари

Ватикан Вести

Ирачкиот патријарх ги повикува граѓаните на одговорност

Во божиќната порака на халдејскиот патријарх кардиналот Луис Рафаел I Сако ги повикува Ирачаните на отфрлање на разликите, надминување на конфесионалната припадност и зајакнување на националната свест за да се

Вести Свет

Тага во халдејската заедница заради откажувањето на полноќната Миса во Багдад

Халдејскиот патријарх, кардиналот Луис Рафаел I Сако, во разговор за Радио Ватикан, рече дека станува збор за одлука која се однесува само на халдејската заедница, а е донесена за да