Tag "кардинал Милер"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Упатство од Конгрегацијата за наука на верата за погребувањето и кремирањето

„Како што Хрисос воскресна од мртвите преку славата на Отецот, така и ние можеме да одиме во обновен живот“ (Рим 6,4).

Ватикан Вести

Кардинал Милер за папата Фрањо и за папата Бенедикт XVI

„Бенедикт и Фрањо. Петрови наследници во служба на Црквата“ – е насловот на книгата на кардинал Герхард Лудвиг Милер која ја објави издавачката куќа Арес.

Ватикан

Задача на Црквата е да го одржи гледиштето на својот Основач

Денес постојат многу предизвици за верата, а некои католички насоки се движат кон либералниот протестантизам, предупреди кардиналот Герхард Лудвиг Милер,