Tag "кардинал Лоренцо Балдисери"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Кардинал Балдисери: Папата сака динамична Црква која оди заедно

Мислам дека Папата има намера да се врати на замислата на првиот момент, на онаа динамична Црква, жива Црква која оди заедно, рече генералниот секретар на Бискупската синода кардинал Балдисери,

Ватикан Вести

Објавен документ од подготвителниот пред синодален состанок

Во недела на 25 март 2018 година официјално е завршен подготвителниот претсинодален состанок на млади кој минатата недела се одржа во Рим.

Ватикан Вести

Презентиран подготвителниот документ за синодата за млади

Во канцеларијата за печат на Светиот Престол на 13 јануари 2017 година е претставен