Tag "кардинал Кох"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Кардиналите Кох и Ајусо Гишо се придружуваат на повикот на Папата на молитвата за мир

Кардиналите Кох и Ајусо го коментираа значењето на 2 март, Пепелница, кој Папата го прогласи за ден на пост и молитви за мир. Двајцата кардинали потсетија на важноста на молитвата

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Можеме да донесеме плод само ако останеме обединети во Исус

На затворањето на Молитвената осмина за единство на христијаните, папата Фрањо во проповедта прочитана од кардиналот Курт Кох го истакнува „незаменливото единство“ кое доаѓа од престојување во Исус.

Ватикан Вести

Во Ватикан е претставен Екуменскиот водич за бискупите

Претседателот на Папскиот совет за промовирање единство на христијаните, кардинал Курт Кох, во петокот 4 ноември 2020 година, го претстави документот „Бискупот и единството на христијаните: Екуменски водич“.