Tag "кардинал Зупи во Москва"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Кардинал Зупи во Москва

Канцеларијата за печат на Светиот Престол објави соопштение за дводневната мисија на кардиналот Матео Зупи, пратеник на Папата, и извести дека Светиот Отец ќе биде информиран за резултатите од посетата,

Ватикан Вести

Кардиналот Зупи во Москва разговараше со советникот на Путин

Претседателот на Италијанската бискупска конференција, кардинал Зупи, кој е во мисија во Русија како пратеник на Папата, на 28 јуни разговара со Јуриј Ушаков, советник за надворешна политика на претседателот