Tag "Кардинал Бањаско"

Врати се на почетна
Вести Свет

Во Будимпешта е отворен 52. Меѓународен евхаристиски конгрес

Со свечена света Литургија на плоштадот на хероите во Будимпешта во недела, 5 септември 2021 година започна 52. Меѓународен евхаристиски конгрес. Светата Литургија ја предводеше претседателот на Советот на бискупските

Вести Свет

Заедничка изјава на претседателите на ССЕЕ и СЕС по повод 20 годишнината од Екуменската повелба

Заедничка изјава на претседателот на Советот на европски епископски конференции (CCEE) кардиналот Анџело Бањаско и претседателот на Конференцијата на европските цркви (CEC) Кристијан Криенгер по повод 20 годишнината од документот

Ватикан

Бањаско: Слабеењето на семејството е удар врз општеството

Родовата „гендер“ теорија се шири пред сè во училиштата и влијае врз општото видување на значењето на животот. Ова се вели во заклучниот документ на италијанските епископи по одржаното 68.