Tag "кардинал Анџело Бекиу"

Врати се на почетна
Ватикан

Блажени ќе бидат прогласени младиот верник лаик Карло Акутис и свештеникот исусовец Рутилио Гранде

Блажени ќе бидат прогласени двајца верници лаици кои заедно со свештеникот исусовец Рутилио Гранде Гарсија, се убиени од омраза кон верата, во 1977 година во Салвадор. Блажен ќе биде прогласен

Ватикан Вести

Црквата доби еден нов блажен и седум слуги Божји

Конгрегацијата за прогласување на светци објави нови декрети – за свештеникот од Бразил Донисети Таварес и за седум чесни слуги и слугинки Божји меѓу кои двајца лаици: едно момче од