Tag "Каракош"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папа до христијаните во Каракош: Последниот збор секогаш го има Бог и Неговиот Син

Обраќајќи им се на католиците од Каракош, ирачки град со најголема христијанска заедница, каде молеше Ангел Господов, Светиот Отец истакна дека последниот збор не припаѓа на тероризмот или смртта, туку

Свет

Ракоположени три нови свештеници во бегалски камп во Ербил

Две години по протерувањето на илјадници христијански семејства од Каракош, градво долината Ниневија во северен Ирак, тројца млади, од тој град беа ракоположен за свештеници во бегалскиот камп во Ербил