Tag "Капернаум"

Врати се на почетна
Вера Проповеди

Со вера отворете го „кровот“ над Исуса

Дали е можно да веруваш во преобраќање кога човекот е на крајот од силата, кога го притискаат грижи,

Ватикан Вести

Ангел Господов: Да го слушаме Исус кој има власт

Пред молитвата Ангел Господов на 31 јануари 2021 година од библиотеката на Апостолската палата во Ватикан, папата Фрањо, зборуваше за неделното Евангелие, кое опишува за тоа како Исус го истера

Ватикан Вести

Евангелието првенствено треба да се навестува на улиците

Евангелието порвенствено треба да се навестува на улиците – истакна папата Фрањо во пладневниот наговор на плоштадот Свети Петар, во Ватикан, на 4 февруари 2018 година.