Tag "капела"

Врати се на почетна
Македонија

Бискупот Стојанов ја благослови новата капела „Свeти Иван Крстител“ во Куманово

Во вторник 19 април 2016 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојановја предводеше Литургијата и ја благослови новата капела „Свети Иван Крстител“

Свет

Парох отвора капела во главниот трговски дел на градот

„Одете на перифериите, барајте ги луѓето таму и навестете им го Евангелието“, зборуваше папата Фрањо. Неговите зборови еден свештеник од Англија