Tag "капелани"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата на капеланите во апостолатот на море им додели исти овластувања како на мисионерите на милосрдието

Мора да се соочиме со прашањата кои премногу често се плод на човечката алчност. Се работи за трговијата со луѓе, присилната работа, прекршувањето на човековите права и работата на многу

Ватикан

Вашиот апостолат да биде ефикасно навестување на Евангелието

Светиот Отец ги прими во аудиенција католичките аеродромски капелани, кои што учествуваа на меѓународниот семинар на Папскиот совет за душогрижништво на мигранти и патници одржан на тема