Tag "камилијани"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Камилијанците се неопходни во Црквата која е „полска болница“

На средбата со учесниците на 59. Генерално собрание на Монашкото општество за грижа на болните (Камилијанци), Папата ги охрабри да го продолжат посланието и да ги преземаат на себе раните

Ватикан Вести

Папата: Нема христијанство без нежност

Да им се помогне на болните, а другите да се поучуваат на најдобар начин на кој треба да им се помага. Така папата Фрањо им ја објасни харизмата на камилијаните