Tag "исламисти"

Врати се на почетна
Свет

Индија: Отец Томас Узуналил наскоро ќе биде ослободен

Отец Томас Узуналил, кој припаѓа на Редот на салезијанците и беше киднапиран од исламисти во Аден на 4 март во Јемен, е жив и „се чувствува добро“.

Сведоштва

Песната за Христос му го спаси животот

Човечките мисли не се Божји мисли и човечките патишта не се Божји патишта, вели библиската мудрост, а за тоа докажува сведоштвото на кармелиќанецот Давид Џонсон од Америка.