Tag "етика"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата до теолoзите: Потребно е поврзување во духот на солидарност со светот

Во пораката до учесниците на меѓународната конференција за католичка теолошка етика, која се одржува во Сараево, папата Фрањо поттикна на поврзување на поединци и институции во духот на солидарност и

Ватикан Вести

Потребна е етика пријателски настроена кон човекот

На 20 октомври 2017 година, папата Фрањо во Ватикан се сретна со учесниците на работилницата во организација на Папската академија за општетсвени науки во соработка со Организацијата на католички универзитети