Tag "Дружба Исусова"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папа Фрањо: Потребна е револуција на културата во служба на „распнатите во нашето време“

Во долгиот говор на шпански јазик Папата го поттикна Секретаријатот за општествена праведност и екологија на Дружбата Исусова да продолжи да им служи на „распнатите во нашето време“. Според неговите

Ватикан Вести

Папата слави 60 години монаштво во Дружбата Исусова

Папата Фрањо на 11 март 2018 година го прослави својот 60. годишен јубилеј како член на монашката заедница Дружба Исусова.

Ватикан Вести

Папата ги поттикна Исусовците да излезат на перифериите

Радоста треба да се бара не како некоја изворедна последица, туку како составен дел на евангелската порака – истакна папата Фрањо во говорот на 36 генерална конгрегација на Дружбата Исусова.

Ватикан Вести

Папата се сретна со новиот поглавар на Исусовците

На 20 октомври 2016 година Светиот Отец во приватна аудиенција го прими новиот поглавар на Дружбата Исусова, 67 годишниот патер Артуро Соса од Венецуела.

Ватикан Вести

Отец Артуро Соса избран за поглавар на Исусовците

Делегираните членови на Дружбата Исусова, кои се состанаа во Рим на 36. Генерална конгрегација на заедницата на 14 октомври го избраа својот нов поглавар .