Tag "Грчка православна црква"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Младите можат да ги направат побратски односите меѓу католиците и православните

На 16 мај 2024 година, папата Фрањо се сретна со делегацијата на „Apostolikì Diakonia“ на Грчката православна црква и им одаде признание за иницијативите кои дваесет години се спроведуваат заедно

Ватикан Вести

Папата: Христовите ученици не смеат да бидат затворени во различноста

Да не одиме секој по својот пат, следејќи ги целите, како другиот да е само оној кој историјата го ставила покрај нас, туку како браќа кои ги споила Провидноста и