Tag "грижа"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Односот кон старите лица го одредува степенот на цивилизацијата

На 9 февруари 2021 година, Папската академија за живот и Дикастеријата за целосен човечки развој објавија документ „Староста – наша иднина“ во кој тие повикуваат на промена на ставот на

Ватикан Вести

Да се грижиме за другите без дволична добрина

Пастирот треба да биде занесен, треба да разликува, но треба да знае и да го пријави злото