Tag "Година на посветен живот"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата до Богопосветените лица: Пророштво, близина и надеж

Пророштво, близина и надеж – се трите зборови кои папа Фрањо ги исткна и објасни во говорот кон свештениците, монасите и монахињите кои се во Рим по повод затворањето

Македонија

Струмица: Молитвено посвојување – одбери свештеник или чесна сестра и моли

Во Година на посветениот живот и на Светскиот молитвен ден за духовни звања, 26 април 2015 година младите од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица  започнаа молитвена акција насловена како

Македонија

Радово: Година на посветениот живот – Воплотеното Евангелие во животот на монахињата

Во просториите на парохијата Свети Пророк Илија во Радово на 21 март 2015 година се одржа втората средба на свештениците од Скопска бискупија, Апстолскиот егзархат во Македонија и богопосветените лица,