Tag "Година на молитвата"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Прва лекција за молитвата

Тешко ви е да се молите? Која е првата лекција за молитва и како можеме полесно и поупорно да се молиме ни открива познатиот католички автор Петер Крефт.

Вера Духовност

Зошто е толку тешко да се моли?

Зошто е толку тешко да се моли? Зошто е има постојана борбата за да се свиткат колената пред Бог

Вера Духовност

Во Годината на молитвата: Што е молитвата?

Молитвата е почеток на секое добро во човекот. Кој ја запознава молитвата, кој ја цени и сака, правилно и ревно се моли, тој поседува непроценливо богатство за сегашноста и вечноста.

Вера Духовност

Како да молиме: Оче наш…

Молитвата е средба со живиот Бог, која честопати ја пропуштаме поради тоа што сме премногу

Вера Семејство

Како да молите со својот сопруг?

Секојдневната молитва е многу важна. Ајде да одиме чекор напред: да молиме со сопругот! Ви даваме идеи како конкретно можете да го направите тоа. Ако постигнувањето на светоста е цел

Вера Духовност

Јас имам време за молитва

За молитва треба да се земе време, да се верува во присуството Божјо, да се нарече со Неговото име и да