Tag "Година на Богопосветените лица"

Врати се на почетна
Ватикан

Богопосветените лица се конкретен знак за Божјата близина

На 2 јануари, денот кога Црквата го слави празникот Сретение Господов воедно се слави и Денот на Богопосветениот живот. Оваа година, празникот се совпаѓа со затворање