Tag "Генерална аудиенција во среда"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папа: Да молиме да престанат војните

На крајот од Генералната аудиенција во среда 27 декември 2023 година, папата Фрањо ги поздрави младите, болните, младенците и старите лица.

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Со ѓаволот не се разговара

Да се биде господар на доброто и злото е искушение, тоа е најопасната замка за човечкото срце. Папата Фрањо го истакна ова на Генералната аудиенција на која беше најавена нова

Ватикан Вести

Папата продолжува со Генералните аудиенции во среда

Утре, среда, 9 август 2023 по летната пауза во месец јули, во салата Павле VI. Папата ќе продолжи со Генералните аудиенции.