Tag "Гватемала"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

На плоштадот Свети Петар пристигна божиќната елка

Божиќната елка висока 26 метри пристигна од италијанската покраина Абруцо, во централна Италија, но и украсите со кои ќе биде украсена се направени во таа покраина во централна Италија. Официјалната

Ватикан Вести

Папата Фрањо жали за жртвите од ерупцијата на вулканот „Фуего“

Во телеграмата која ја потпиша Папскиот државен секретар кардиналот Пиетро Паролин, на сите кои ги погоди таа природна катастрофа, папата Фрањо моли за даровите на солидарност, духовен мир и христијанската