Tag "Вселенска патријаршија"

Врати се на почетна
Вести Свет

Православните Цркви во целиот свет ги повикуваат верниците на молитва и придружување на препораките

Светиот Синод на Вселенската патријаршија со кој претседава поглаварот по чест на светското православие Вартоломеј I од своето заседавање во Фанар упати соопштение во кое покрај сериозноста на ситуацијата повикува

Ватикан Вести

Папата: Легитимнните различности треба да коегзистираат

„Легитимнните различности треба да коегзистираат”. Тоа беше акцентот во говорот на папата Фрањо

Ватикан

Папата ја прими делегацијатана Вселенската патријаршија: Божјото милосрдие нѐ обединува

„Чествувајќи го празникот на Апостолите, ние го обновуваме споменот на простувањето и благодатта на светите патрони на Рим, Петар и Павле,