Tag "Време на созданието"

Врати се на почетна
Вести Свет

CCEE во пораката за времето на созданието: Нека човечката рака го запре уништувањето

Во пораката потпишана од надбискупот Анџело Масафра, раководител на Одделот за зачувување на созданието при Советот на европски бискупски конференции (CCEE) ја повторува итната потреба од промена на навиките и

Вести Свет

Филипинска бискупија засади 60.000 стебла во еден ден

Во склоп на кампањата Време на созданието свештениците, монасите и монахињите, лаиците, посебно млади засадија стебла во цела бискупија Тагбиларан.