Tag "возрасни"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Да се отфрли староста значи да се предаде животот

Во својата катехеза на Генералната аудиенција, папата Фрањо повторно предупреди на културата која ги маргинализира старите лица, селектирајќи го животот според неговата корисност. Напротив, постарите луѓе треба да бидат во

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Мудроста на постарите пречи на навиката расипаност

Во катехезата на Генералната аудиенција, папата Фрањо продолжи да размислува за темата старост, нагласувајќи ја одговорноста својствена за постарите: грижата за младите и покажувајќи им што е навистина важно по