Tag "Вознесение Христово"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Вознесение Господово

Денес го славиме празникот на Вознесението Господово. Словото Бoжјо не само што стана тело,

Ватикан Вести

Царице небесна: Да му ги принесеме на Бога страдањата на светот

Да се сака без интерес и да се моли за надежите и страдањата на човештвото. Ова се поуките што ги истакна папата Фрањо во своето пладневна обраќање пред молитвата Царице

духовнитекстови Размислување

Вознесение на нашиот Господ Исус Христос

Исус Христос, според зборовите од Светото Писмо, после своето воскресение, уште четириесет дена им се покажувал на учениците. Денес го празнуваме споменот на Христовото вознесение,

духовнитекстови Размислување

Вознесение Христово

Откако Христос го исполни своето послание, сето она што беше потребно за спасение на човечкиот род и дојде времето да Се врати кај Отецот: на земјата ја покажа љубовта Божја