Tag "Витешки ред"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо упати порака до Витезите на Колумбо на генералното собрание

Ватиканскиот државен секретар кардинал Пиетро Паролин во име на папата Фрањо упати срдечен поздрав во врховниот витез на Витешкиот ред на Колумбо Карло Андерсон по повод 138. Генерално собрание кое

Ватикан

Папата упати порака до членовите на витешкиот ред Колумбо

Заштитата на бракот, семејството и верската слобода е во центарот на пораката на Папата до учесниците на конгресот на витешкиот ред на Колумбо, кој под мотото