Tag "вино"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Надзор на лебот и виното наменети за Евхаристијата

Конгрегацијата за богослужба и светотаинска дисциплина на 8 јули 2017 година објави окружно

Вера Духовност

Пресвета Евхаристија – Пресвето Тело и Пресвета Крв Исусови

Во пресрет на неговото страдание, за време на Тајната Вечера, Господ зеде, „леб го благослови, го прекрши

духовнитекстови Размислување Свет

Исус нè чека

Исус неизмерно нè љуби. „Радоста моја беше со синовите човечки“ (Изреки 8, 31). Затоа кога дошол часот за да го остави светот, му било тешко да се оддели од луѓето.