Tag "видеопорака"

Врати се на почетна
Ватикан

Преку видео порака Папата повикува за мир во Сирија

Во видео пораката на Светиот Отец повикува на молитва за мир во Сирија, на почитување на примирјето и мировните договори, како и на сведоштво на милосрдието и љубовта во Година

Ватикан

Папа Фрањо испрати видеопорака до Центарот Астали

Мигрантите се дар, а не проблем – истaкна папа Фрањо во видеопораката објавена на 19 април, совпаѓајќи се со претставувањето, одржано во Рим, на Годишниот извештај на  Центарот Астали

Ватикан

Папата упати видео порака до граѓаните на Филаделфија

Една седмица пред посетата во Филаделфија, Светиот Отец испрати кратка видео порака до граѓаните на Филаделфија. Во пораката Папата ги повика луѓет заедно со него да се вклучат во настаните,

Ватикан

Папата: Богословот е чедо на својот народ, тој е пророк и верник

„Богословот е чедо на својот народ. Тој се среќава со луѓето, ја познава историјата и традицијата“.