Tag "Велес"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Во Велес прославен празникот Воскресение Христово

Во сабота вечер, 16 април 2022 година, а по повод празникот Воскресение Христово, во капелата „Безгрешно зачнување на Пресвета Богородица“ во Велес, дон Томаш Бак во заедништво со верниците од

Вести Македонија

Прославен патрониот празник на црквата во Велес

Во неделата на 09 декември 2018 година црквата во Велес го прослави својот патрон „Безгрешно зачнување на Блажена Дева Марија„ а литургијата ја предводеше скопскиот парох дон Давор Топиќ.

Вести Македонија

Божиќна света Миса во Велес

На 24 декември 2016 година во католичка капела „Безгрешно зачнување на Пресвета Богородица“ во Велес

Македонија

Прославен патрониот празникот на капелата во Велес

Во недела, 6 декември 2015 година, со свечена Евхаристија која ја предводеше скопскиот парох и декан дон Давор Топиќ, е прославен патрониот празник на капелата воп Велес,