Tag "ватиканска базилика"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата: Молитвата – главен излез од затвореноста на поединецот и на заедницата

Текст во целост од проповедта на Папата Фрањо, од Понтификалната Света Миса, во ватиканската Базилика, на 29 јуни 2016 година, по повод празникот Свети Петар и Павле,

Ватикан

Телото на свети Пио од Пиетрелчина во ватиканската базилика

Во ватиканската базилика Свети Петар од 8 до 14 февруари 2016 година ќе биде изложено телото на свети Пио од Пиетрелчина