Tag "вандализам"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Најмалку 95 напади на католички цркви во САД од мај 2020 година

Според извештајот на Одборот за религиозна слобода на Епископската конференција на САД, најмалку 95 случаи на вандализам врз католички цркви е забележано со САД од мај 2020 година, објави CNA.

Вести Размислување

Американските епископи се спротивставуваат на нападите врз црквите

Надбискупот на Мајами, Томас Венски и надбискупот на Оклахома Сити, Паул Кокли, претседателите на одборот на Конференцијата на католичките епископи на Соединетите Американски Држави (USCCB) издадоа соопштение како одговор на

Вести Свет

Франција: Скоро 50 вандалски напади на цркви за еден месец

Минатиот месец во Франција се забележани скоро педесет дела на вандализам на верски објекти, објави Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians, меѓународно здружение кое се занимава со борба против